کوپلر جوشی
امروزه استفاده از انواع کوپلر در سازه های عمرانی با توجه به نصب ساده و بازدهی زیاد آن یکی از بهترین روش های اتصالات مکانیکی میلگرد محسوب می شود. ایجاد یکپارچگی، تمامیت ساختاری و استحکام لازم از ویژگی های اصلی کوپلرها می باشد. برخلاف روش قدیمی اورلپ، انتقال بار و نیرو به وسیله وصله اتکایی میلگرد ارتباطی با نوع بتن ندارد. بنابراین اجرای کوپلر علاوه بر مقاومت بالا از ازدحام میلگردها در آرماتور بندی جلوگیری می کند. تراکم میلگرد در سازه های بتنی به وسیله اتصالات مکانیکی میلگرد تقریبا نصف روش اورلپ می باشد. این مقدار نشان می دهد روش اتصالات مکانیکی نقش چشمگیری در کاهش هزینه های ساخت و ساز دارد. یکی از انواع کوپلرها، کوپلر جوشی می باشد که بصورت گسترده در شبکه و آرماتوربندی سازه ها استفاده می شود.از کوپلر جوشی در شرایط استفاده می شود که آرماتور انتظار، کوتاهتر از طول مورد نظر می باشد. در واقع این کوپلر قابلیت اتصال آرماتور را به سازه فلزی فراهم می کند. همانطور که از نام کوپلر جوشی مشخص است این نوع کوپلر را می توان به وسیله فرایند جوشکاری مستقیم بر روی آرماتور متصل کرد. این مدل کوپلر در دو نوع زیر تولید می شود:
- SWR(کوپلر یک طرف جوش)
- SWW(کوپلر دو طرف جوش)
کوپلر جوشی نیز مانند سایر اتصالات مکانیکی از استحکام و مقاومت لازم برخوردار است. در واقع می توان گفت کوپلینگ جوشی نوعی اتصال محکم و قابل اطمینان را میان سازه بتنی و قطعات فلزی فراهم می کند. عمومی ترین کاربرد کوپلر جوشی در اتصالات دیوار برشی به سازه فلزی می باشد. بدین صورت که یک سمت کوپلر قطعه فلزی جوش داده می شود و طرف دیگر کوپلر برای رزوه کردن آرماتورها آماده می گردد. کوپلر جوشی میلگرد به دو صورت انجام می شود:
- اتصال جوشی میلگرد ذوبی با الکترود
- اتصال جوشی میلگرد نوک به نوک خمیری
در روش اول آرماتور ها به صورت پهلو به پهلو و به وسیله قطعات کمکی به یکدیگر متصل می شوند. نام دیگر اتصال جوشی ذوبی، جوش با قوس الکتریکی است. در این روش لازم است که از الکترود معرفی شده جهت فرآیند جوشکاری استفاده کنید و ابعاد جوش را به صورت دقیق بر اساس مقادیر مشخص شده تامین نمایید. روش دوم یکی از جدیدترین و کاربردی ترین نوع جوشکاری آرماتورها است که به آن جوش الکتریکی تماسی فورجینگ یا جوشکاری خمیری نیز می گویند.در واقع کوپلر جوشی امکان اتصال آرماتور های مختلف به سازه فلزی را فراهم می کند. توجه داشته باشید که جوشکاری این نوع کوپلر، بی نیاز از پیش گرمایش است. این کوپلر طبق دستورالعمل های مربوطه که در بستهبندی آن موجود است قابل جوشکاری میباشد.
نحوه اجرای کوپلر جوشی
در روش اجرای کوپلر جوشی ابتدا دو سر میلگرد را به وسیله نوع خاصی از دستگاه برش به صورت ۳۶۰ درجه و صیقلی، برش می دهند. در مرحله بعد محل مورد نظر را تحت فشار زیاد به وسیله نیروی هیدرولیک، همزمان با حرارت تولید شده از سوختن گاز استیلن به هم متصل می کنند.هنگام اجرای کوپلر جوشی رعایت شرایط ایدهآل جوشکاری مطابق با دستورالعمل های اتصالات مکانیکی الزامی می باشد. همچنین اپراتور یا جوشکار باید تجربه و مهارت لازم را داشته و دارای صلاحیت جوشکاری و مدرک معتبر در این زمینه باشد.بهتر است قبل از عملیات جوشکاری و اجرای کوپلر جوشی سطح مورد نظر آرماتور از هر گونه زنگ زدگی و یا چربی و آلودگی پاک شود.برای اجرای بهتر کوپلر جوشی ابتدا درپوش کوپلر را جدا و سپس به عملیات جوشکاری بپردازید. پس از پایان جوشکاری و سرد شدن کوپلر درپوش را در محل مورد نظر دوباره جاسازی کنید.
تولید کوپلر جوشی در گروه تولیدی شاهکاراندیش کوپلر
تولید انواع کوپلر برای شرایط سخت خاص سازه و مطابق با آیین نامه های داخلی و بین المللی طراحی بتن، در شاهکاراندیش کوپلر انجام می شود. از همین رو طراحی و تولید کوپلر جوشی با فولاد های قابل جوشکاری یکی از فعالیت های عمده شاهکاراندیش کوپلر می باشد. کوپلر جوشی شاهکاراندیش برای میلگردهای از سایز ۱۶ تا ۵۰ تولید می شود. جنس انواع کوپلرهای این شرکت از مرغوب ترین مواد اولیه و آلیاژ فولاد موجود در بازار می باشد که قابلیت جوشکاری خوبی دارند. لازم به ذکر است تمام محصولات کوپلر از جمله کوپلر استاندارد میانی، کوپلر بغل پیچ، کوپلر انتهایی، کوپلر چپ و راست میانی و… در شرکت آتیه سازان پدیده خاورمیانه(شاهکاراندیش) قابل دسترسی است.جهت یادآوری مشتریان محترم، قیمت های اعلام شده در سایت شاهکاراندیش از جمله قیمت کوپلر، قیمت آچار کوپلر و… به دلیل حذف واسطه ها و تولید و عرضه مستقیم از شرکت، بصورت کاملا رقابتی از قیمت هایی که در بازار اعلام می شود کمتر می باشد.