کوپلر انتهایی
امروزه وصله اتکایی میلگرد یا کوپلر به بخش جدایی ناپذیری از سازه های بتنی تبدیل شده است. یکی از دلایل محبوبیت کاربرد کوپلرها امکان جایگزینی آن با روش اورلپ می باشد. اتصالات مکانیکی قابلیت استفاده در نقاط مختلف سازه را دارا می باشد. یکی از مهمترین انواع اتصالات مکانیکی میلگرد کوپلر انتهایی است که کاربرد بسیار گسترده ای در آرماتوربندی دارد. اجرای کوپلر انتهایی این امکان را به سازه می دهد که از آرماتورهایی با اندازه های بزرگ تر در ستون هایی که ابعاد کوچک تری دارند استفاده شود.قوانین و آیین نامه های جدید طراحی بتن، بر قرارگیری میلگرد های بیشتر در سازه های بتنی تاکید بیشتری دارد. از طرفی خم های ۹۰ درجه در انتهای میلگرد ها عملیات بتن ریزی را با مشکلات زیادی روبرو می کند. در واقع وظیفه خم آرماتور مهار آرماتورها در فرایند اتصال تیر به ستون می باشد. این عملیات موقعیت آرماتور را با مشکلات زیادی روبرو می کند و از طرفی باعث تراکم آرماتور در یک نقطه خاص می گردد. برآیند نیروی اعمال شده بر آرماتور نیز در محل خم پس از مدتی به دلیل تغییرات فیزیکی استقامت خود را از دست می دهد. علاوه بر تغییرات و قوانین جدید در آیین نامه طراحی بتن، اصرار مهندسان و کارشناسان ساختمانی به استفاده از مقاطع کوچک و در نتیجه افزایش تراکم میلگردها، روند آرماتور بندی را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. در چنین شرایطی کوپلر انتهایی به عنوان جایگزینی مناسب برای خم انتهای میلگرد فضای مناسبی را برای بتن ریزی به صورت بهینه و آرماتوربندی اصولی مهیا میکند. این قطعه به عنوان جایگزین انواع قطعه مخصوصاً خم های انتهایی ستون ها و تیره ها در سازه های بتنی کاربرد ویژهای دارد.
طبق مطالعات انجام شده، یکی از کاربردهای کوپلر انتهایی کاهش 60 درصدی سختی فرایند بتن ریزی می باشد. کوپلر انتهایی بر اساس ضوابط آیین نامه ACI-318 طراحی میشود و به صورت راست گرد است. تئوری مخروط برشی که به توزیع تنش برشی به شکل مخروط در نتیجه نیروی کششی بتن میپردازد در طراحی این کوپلر نقش اساسی دارد. به عبارتی تحمل نیرو به وسیله کوپلر انتهایی بر اساس تئوری مخروط برش در بتن استوار است. کوپلر انتهایی در خم های ۹۰ درجه و کوپلر انتهایی پیچی قفل شونده از انواع کوپلرهای انتهایی می باشد که هرکدام کاربرد متفاوتی دارد.استفاده از کوپلر انتهایی به دلیل کاهش اندازه ستون، موجب کاهش هزینه های اجرای پروژه ها می شود. همچنین بکارگیری این وصله اتکایی میلگرد به دلیل مقاومت زیادی در برابر بارهای اضافی که حوادث طبیعی مانند زلزله و یا سایر حوادث طبیعی و غیرطبیعی بر سازه وارد می کند از سطح اطمینان بالایی برخوردار است. کاربرد آسان، نصب راحت، وزن کمتر نسبت به سایر اتصالات، کم کردن اتصالات آرماتور، افزایش کیفیت اتصالات، توزیع مناسب بار آرماتور، صرفه جویی در مصرف میلگرد، افزایش یکپارچگی آرماتور، آسان سازی فرایند بتن ریزی، افزایش فضای آرماتوربندی و سازه به خصوص در ستون ها و… از دیگر مزایای استفاده از کوپلر انتهایی می باشد.
نحوه اجرای کوپر انتهایی
ابتدا محافظ پلاستیکی رزوه میلگرد را از آن جدا نمایید. کوپلر انتهایی را از سمت قطر بزرگ، با کمک دست به آرماتور ببندید و تا جایی که امکان دارد آن را سفت کنید. در مرحله بعد با استفاده از آچار کوپلر (قابل تهیه از شاهکاراندیش) کوپلر انتهایی را تا آخرین رزوه به آرماتور ببندید و محکم نمایید.
تولید کوپلر انتهایی در شاهکاراندیش
شرکت شاهکاراندیش کوپلر به عنوان یک مجموعه تولیدی متخصص که در چرخه تولید کشور و توسعه کیفیت قطعات ساختمانی و اتصالات کوپلر فعالیت می کند، از دیرباز نقش موثری در رونق تولید ملی بر عهده داشته است. این شرکت هم اکنون به عنوان یکی از مراکز تولید و عرضه مستقیم انواع اتصالات مکانیکی میلگرد از جمله کوپلر انتهایی در کشور شناخته شده است. کوپلر انتهایی شاهکاراندیش دارای سایز ۳۶ تا ۵۰ می باشد که از بهترین فولاد های موجود در بازار تولید می شود. این شرکت نام آشنا، با تولید کوپلر انتهایی دسترسی مهندسان، کارفرمایان و پیمانکاران را در سراسر کشور به این وصله مکانیکی کاربردی فراهم کرده است. طبق آیین نامه های طراحی بتن کوپلر انتهایی در سراسر دنیا قابل استفاده می باشد.لازم به ذکر است کوپلر انتهایی شاهکاراندیش، بر اساس اندازه آرماتور در سایز و ابعاد مختلفی تولید می شود. همچنین امکان تولیدکوپلر انتهایی به صورت سفارشی با طول و گام درخواستی مشتریان محترم در اقصی نقاط ایران در این شرکت فراهم شده است. تولید کوپلر استاندارد میانی، کوپلر بغل پیچ، کوپلر جوشی، کوپلر چپ و راست میانی و… از دیگر فعالیت های عمده شاهکاراندیش یا آتیه سازان پدیده خاورمیانه می باشد.